Verscheuren parkeerboete levert nog twee bonnen op

Een 41-jarige Rotterdammer die donderdagavond zo slim was om voor de ogen van agenten een parkeerboete te verscheuren, heeft zijn actie uiteindelijk moeten bekopen met twee extra boetes. Dat meldt de politie vrijdag.

De man had aan de Willemskade in zijn woonplaats een boete gekregen voor foutparkeren. Toen hij agenten zag staan, liep hij op ze af met de mededeling dat hij het niet eens was met de bon. De agenten konden daar niets mee, aangezien gemeenteambtenaren de bekeuring hadden uitgeschreven.

De man verscheurde daarop de boete en gooide de snippers op straat. De agenten droegen de man op dat hij de troep moest opruimen, maar dat weigerde hij. Daarop kreeg hij te horen dat hij dan ook een boete voor overtreding van de milieuwetgeving zou krijgen.

Op dat moment begonnen omstanders zich met de zaak te bemoeien. De man weigerde zich ondertussen te identificeren. Hij werd aangehouden en meegenomen naar een politiebureau, waar hij twee boetes kreeg. De man kreeg een boete omdat hij zich niet wilde identificeren en voor de milieuovertreding, bovenop de parkeerbon.