Blind: "Mijn doel is de eerste achttien halen"

Daley Blind is momenteel bezig met de voorbereiding op het seizoen bij Ajax. Een seizoen dat mogelijk een basisplaats in het verschiet heeft. Met de groeiende interesse in Gregory van der Wiel lijkt er een plaats vrij te komen in de Amsterdamse verdedigingslinie.

De verdediger, die afgelopen seizoen door de Amsterdammers werd verhuurd aan FC Groningen kijkt liever nog niet zo ver vooruit. "Het zou kunnen. Het is wel een uiteindelijk doel, maar ik ben nu nog bezig een plek bij de eerste achttien te krijgen," zegt Blind tegenover de site ajaxlife.nl. "Als ik op de bank zit, maak ik kans op speelminuten en dan moet ik mijn kans pakken. Net als Vurnon Anita het heeft gedaan. Hij begon ook op de bank, en heeft nu een basisplaats."

Blind is van origine geen back, maar hij is niet van plan om mogelijkheden op voorhand uit te sluiten."Het middenveld van Ajax is heel goed bezet, net als centraal achterin. Ik moet kijken waar de kansen liggen. Op de backposities ben ik misschien de tweede of derde keuze, als we er vanuit gaan dat Gregory gewoon blijft. Gaat hij weg, dan kan Ajax ook nog een nieuwe rechtsback halen. Mijn doel is nu de eerste achttien te halen."