De Bleeckere niet voldaan met drie WK-duels

België deed niet mee aan het WK, maar had in tegenstelling tot Nederland wel een arbiter in Zuid-Afrika rondlopen. Franck De Bleeckere leidde drie WK-duels, maar een vierde zat er vanwege de goede prestaties van Nederland en Duitsland niet in.

De Bleeckere floot als laatste Paraguay - Japan, een duel uit de achtste finales. De winst ging uiteindelijk naar Paraguay, na het nemen van strafschoppen. "Toen ik de resultaten in de kwartfinale zag, wist ik dat het over was. Met Nederland erbij mocht ik het vergeten", aldus de arbiter in Het Nieuwsblad.

Nederland stond in de ene halve finale tegenover Uruguay, terwijl de andere halve eindstrijd tussen Duitsland en Spanje ging. "Als arbiter ben je afhankelijk van de prestaties van bepaalde landen. Andere landen hadden nooit aanvaard dat ik Nederland of zelfs Duitsland, een ander buurland, zou leiden."

Eén van de twee pouleduels die De Bleeckere leidde, tussen Algerije en de VS, kwam de Belg op enige kritiek te staan. Hij zou een rode kaart aan de verkeerde speler hebben gegeven en onterecht een doelpunt hebben afgekeurd. "Dat is niet zo. Ik gaf de kaart aan de juiste speler en het was wél buitenspel. De FIFA heeft ons gelijk gegeven. Het beste bewijs is de achtste finale die we meteen daarna kregen."