Man gooit doodgeschoten vogel naar buschauffeur

Een boze voetganger heeft vrijdagochtend in Tilburg een buschauffeur bedreigd door een vogel met een pistool dood te schieten en het kadaver naar de chauffeur te gooien. Behalve de vogel werd er niemand geraakt. De buschauffeur reed weg toen de man de dode vogel gooide. De bedreiger is aangehouden, meldt de politie.

De 47-jarige voetganger sprak de chauffeur aan toen hij de bus wegens werkzaamheden probeerde te keren bij de Ringbaan Zuid. Tijdens het gesprek pakte de man iets wat op een pistool leek. De chauffeur besloot daarop weg te rijden, maar bij een rood verkeerslicht klopte de man weer aan.

De chauffeur zag hoe de Tilburger het wapen weer uit zijn rugtas haalde. Hij hoorde een knal en zag vervolgens hoe de bedreiger het dode dier in de richting van de bus wierp. De chauffeur reed toen echt weg. Aan het eind van zijn route meldde de buschauffeur het incident en deed aangifte.

Na zijn dienst zag de chauffeur de bedreiger lopen en belde de politie. De Tilburger werd aangehouden op de Groenstraat.