FOK!kers: Nederland gaat wereldkampioen worden

Nederland gaat wereldkampioen voetbal worden. Dit denkt althans de meerderheid van de stemmers op de poll die de afgelopen dagen op FOK!sport stond.

Van de 491 uitgebrachte stemmen gingen er maar liefst 336 naar Nederland, wat neerkomt op 68,4%. Als Nederland het niet wordt is Duitsland de favoriet, zij kregen 24,4% van de stemmen. In Spanje en Uruguay is kennelijk niet veel vertrouwen, zij kregen respectievelijk 4,9% en 2,2% van de stemmen.

Niet iedereen had dit echter aan het begin van het toernooi ook gestemd. Zo zegt kroegtijger: "Daar waar ik aan 't begin van het toernooi Spanje de grootste kanzen toeschreef is dat nu toch Nederland. Tegen Uruguay moeten we kunnen winnen; Spanje zie ik niet van Duitsland winnen ivm gebrek aan scorend vermogen bij de Spanjaarden (Torres is niet op dreef).

De finale gaat dus tussen Nederland en Duitsland. Kwalitatief doen die 2 niet onder voor elkaar; het is maar net hoe de vorm van de dag is. Nederland lijkt me in de finale alleen net iets meer gebrand op de winst; met name gezien het oog op het verleden".

Noin daarentegen denkt dat Spanje de opponent van Nederland wordt: "Ik ga voor Spanje omdat zij maar weinig druk ondervinden dit WK. Als ik ergens saai en zakelijk voetbal heb gezien is het wel bij hen. Die gaan stil en onopvallend naar de finale en daar verslaan ze NL met een beetje laf spel."