A1GP mogelijk gered

Het raceconcept A1 Grand Prix wordt mogelijk nieuw leven in geblazen. De raceklasse ging afgelopen najaar wegens betalingsproblemen op de fles, maar volgens Autosport werken enkele belangrijke personen uit de raceklasse aan een doorstart die eind 2011 plaats moet vinden.

Momenteel staan de Ferrari-aangedreven bolides samen met de Lola's die in de eerste drie seizoenen zijn gebruikt opgeslagen in een grote loods. Daar zijn ze in afwachting van wat er gaat gebeuren met de schuldenlast die rond de 200 miljoen dollar bedraagt. Curatoren hebben momenteel de zaak in handen.

Volgens Autosport zal een groep investeerders een reddingsplan op gaan zetten. Onder hen is niet Tony Teixeira die de voormalig eigenaar van de raceklasse is. In het plan staat dat er achttien bolides verdeeld over tien landen deel moeten gaan nemen. De oude franchisehouders zullen niet in het plan betrokken worden.

Het is de bedoeling dat de renstallen voor hun eigen financiering moeten gaan zorgen en dat de A1GP alleen als onderdelenleverancier moet gaan dienen. De kalender van 2011/2012 zou tien races moeten gaan omvatten, waarvan vier voor kerstmis. De circuits waar op gereden moet worden zijn veelal dezelfde als in het verleden van de A1GP.