Gulle buurman voorkomt uitzetting buren

Gulle mensen, ze bestaan nog. De Dordtenaar Arie Heijndijk uit de wijk Sterrenburg is er zo een.

Hij heeft namelijk afgelopen woensdag in een keer 6200 euro aan zijn buren gedoneerd die door de woningcorporatie Trivire op straat zouden worden gezet. Dit was bijna zover gekomen doordat ze hun huurschuld niet meer konden betalen. Met deze 6200 euro heeft de gulle Dordtenaar ervoor gezorgd dat zijn buren nog een tweede kans krijgen. Het mooiste is nog wel dat hij er geen cent van terug hoeft te zien, terwijl hij zelf van een minimumuitkering leeft! De buren van Arie kwamen door een faillissement van de eenmanszaak van de buurman ineens in grote financiële problemen. Arie aarzelde geen moment en bood hen aan het gehele bedrag te doneren zodat ze niet op straat zouden komen te staan.

De flat van Arie is sober ingericht en er staat maar weinig meubilair, maar dit is geen probleem volgens hem: hij leeft heel bewust en zuinig, waardoor hij zelfs van zijn minimumuitkering nog een bedrag per maand opzij kan zetten.

Wel moet hij er van uitgaan dat ze het niet terug kunnen betalen, maar dat maakt Arie niets uit: “Het gaat maar om geld. Door dat te betalen kunnen deze mensen blijven. Anders hadden ze op straat moeten slapen”, zegt Arie, “ik hoef het ook niet terug. Het is een gift, geen lening”.