Derksen: NOS verspilt belastinggeld

Voetbalkenner Johan Derksen vindt het 'belachelijk' dat de NOS-talkshow Studio Sportzomer met Jack van Gelder in Zuid-Afrika wordt opgenomen. Volgens de hoofdredacteur van Voetbal International is het verspilling van belastinggeld.

"Ik vind het belachelijk dat Jack van Gelder van de publieke omroep vijf weken in Afrika zit van onze belastingcenten. Je kunt op tv niet eens zien dat hij in Afrika zit, want hij zit ergens in een hotel, dat ook in Amsterdam zou kunnen zitten", aldus Derksen bij VI Oranje op RTL 7.

De voetbalanalist vindt dat Van Gelder makkelijk in Nederland had kunnen blijven: "Het is allemaal weggegooid geld. Ze vliegen gasten in op onze belastingcenten en dan roept Van Gelder ook nog tegen Ronald Koeman voor ze weg gaan: 'Neem je wel je golfclubs mee naar Zuid-Afrika'. Van onze belastingcenten!"

De dagelijkse WK2010-talkshow VI Oranje met Derksen wordt wel in Nederland opgenomen. "Ik moet gewoon overdag werken, een blad runnen. Ik kan niet naar Afrika, want mijn redactie zit hier."