Pimp je scheten met een snoepje

Vergeet het op hete kolen zitten. Wacht nog even met het bestellen van de schetendeken. Het nieuwste wapen in de strijd tegen stinkende winden is een simpel snoepje. Een Oekraïense vinding moet ervoor zorgen dat jouw broekhoest voortaan naar parfum ruikt.

Volgens de parfumfabrikant is hun jelly bean het ei van Columbus. De snoepjes worden in diverse geuren geleverd, variërend van een fris kantoor tot parfums van bekende merken. Na het eten van het snoepje produceert de jelly bean 'uitgangaroma's', zoals de fabrikant het zelf noemt.

"Wij maken scheten met de geur van Calvin Klein", verklaart een woordvoerster van de fabrikant. "Ik heb er eentje gegeten met het uitgangarome 'fris kantoor'. Het heeft hetzelfde effect als luchtverfrisser, veroorzaakt geen maagproblemen en werkt maar liefst twee uur." De firma probeert nu patent op de vinding aan te vragen.

Een pakje van deze scheetsnoepjes kost omgerekend zo'n 2,65 euro. Voorlopig zijn de geuren Sensation, Clara, en Calvin Klein leverbaar. Maar er wordt gewerkt aan een assortiment van maar liefst 35 geuren. Het is nog niet bekend wanneer de snoepjes ook hier in de winkel liggen.