Ruim duizend reacties zerotolerancebeleid Aboutaleb

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) heeft woensdag ruim duizend reacties die zijn binnengekomen op politieknuppel.nl in ontvangst genomen. Op de website konden mensen zich beklagen over het nieuwe zerotolerancebeleid van Aboutaleb. De door GroenLinks opgestarte site ging begin mei van start.

De meeste meldingen gaan volgens fractievoorzitter van GroenLinks in Rotterdam over het zerotolerancebeleid van de politie en de verboden rondom evenementen. "Zoals het politieoptreden rondom de bekerfinalewedstrijd tussen Ajax en Feyenoord in de Maasstad. De Mobiele Eenheid heeft toen op een gegeven moment de terrassen schoongeveegd, waardoor veel onschuldigen werden getroffen", weet Arno Bonte.

Ook over het alcoholverbod dat gold rondom de wedstrijd werd veelvuldig geklaagd, zegt Bonte. De fractievoorzitter moet echter ook toegeven dat er eveneens tweehonderd reacties tussen zitten van mensen die vinden dat er niet hard genoeg kan worden opgetreden. "Je hebt altijd voor- en tegenstanders."

Politieknuppel.nl blijft nog tot en met volgende week in de lucht, als er een debat over het onderwerp plaatsvindt in de Rotterdamse gemeenteraad. Woensdagavond houdt de raad daarnaast een hoorzitting waarbij sprekers als evenementenorganisatoren, horecaondernemers en politiebonden aan het woord komen.

De resultaten van deze hoorzitting en van de site wil Bonte gebruiken om Aboutaleb ervan te overtuigen dat het beleid minder streng moet worden. De GroenLinks-fractievoorzitter vreest dat als het nieuwe beleid wordt voortgezet evenementenorganisatoren de stad de rug zullen toekeren.