Stroomstoring na ongeval in transformatorstation

Ruim vijftienduizend huishoudens in een deel van Limburg zitten woensdag zonder stroom, nadat een grote transformator is uitgevallen. De transformator viel uit door kortsluiting op het moment dat een medewerker van een aannemer daar aanwezig was. De medewerker is met brandwonden aan handen en benen naar een ziekenhuis gebracht.

De kortsluiting veroorzaakte rookontwikkeling, meldt een woordvoerder van Enexis. Wat zich precies in het transformatorstation in Maasbracht heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. Ook is nog onbekend hoe het met de medewerker is.

Enexis werkt aan omleidingen, maar daarmee zijn niet alle huishoudens geholpen. Het transformatorstation staat rond 16.30 uur nog onder de rook. Die moet eerst weg zijn voordat medewerkers van Enexis de ruimte weer in mogen.

Hoelang dat nog gaat duren, is nog onbekend. Ook is nog onduidelijk in wat voor toestand het station nu verkeert. Hierdoor weet Enexis nog niet hoelang het duurt voordat alles weer normaal werkt.

Meldingen dat de stroom is uitgevallen komen volgens de woordvoerder onder meer uit Maasbracht, Echt, Susteren, Montfort, Koningsbosch en Posterholt.