'President ontvoerd door aliens'

De Russische president Dmitry Medvedev laat de ontvoering van een vooraanstaand politicus in zijn land onderzoeken. Ene Kirsan Ilyumzhinov beweert namelijk dertien jaar geleden te zijn ontvoerd door buitenaardse wezens.

De president van de zuidelijke staat Kalmukkië heeft op primetime op televisie verteld dat hij werd meegenomen door een ruimteschip waar hij een ontmoeting had met in het geel geklede ruimtewezens. De Russische premier verdenkt Ilyumzhinov er nu van dat hij staatsgeheimen openbaar heeft gemaakt en eist een onderzoek.

Ilyumzhinov was op 26 april te gast in een tv-show op de zender Channel One, waar hij beweerde op 18 september 1997 buitenaards bezoek te hebben gehad in zijn apartement in Moskou. Hij vertelde dat hij in zijn slaap werd gewekt door een stem die hem vanaf zijn balkon riep. Hij ging naar buiten en zag een halfdoorzichtige halve buis. Eenmaal binnen zag de politicus mensachtige wezens in gele ruimtekleding.

Communiceren met zijn ontvoerder ging volgens Ilyumzhinov helaas niet. "Mij is vaak gevraagd welke taal ik met hen sprak", vertelt de Rus. "Misschien hebben we wel telepathisch gecommuniceerd." Hierna hebben de aliens de beste man hun hele ruimteschip laten zien.

Ilyumzhinov beweert dat het ruimteschip naar de aarde was gekomen om monsters te nemen. Het ruimtevaartuig zouden door meerdere personen zijn gezien.

De Russische minister-president Andre Lebedev is verrast door de beweringen van zijn collega en eist een onderzoek. Hij wil onder andere laten uitzoeken hoe politici moeten handelen tijdens een ontvoering door buitenaardse wezens. De premier heeft een brief naar de president gestuurd waarin hij zijn zorgen kenbaar maakt. Volgens Lebedev is de gebeurtenis, mocht het geen grap zijn geweest, een historische gebeurtenis en had deze moeten worden gemeld aan het Kremlin.

Kirsan Ilyumzhinov is al zeventien jaar president van de zuidelijke, autonome staat Kalmukkië. De stinkend rijke voormalige zakenman staat er bekend als een excentriekeling. Als voorziter van de Wereld Schaak Federatie heeft hij tientallen miljoenen in zijn land gepompt om er het Mekka van de schaakliefhebber van te maken.