Politie ontmantelt 'levensgevaarlijk' drugslab

De Limburgse politie heeft dinsdag een drugslaboratorium ontdekt dat was verstopt in een garagebox in Kerkrade. Het lab zat in een geheime kamer, die alleen toegankelijk was via een keukenkastje. Drie verdachten zijn aangehouden.

Het plafond van de 'werkplaats' aan de Kaalheidersteenweg zat op tachtig centimeter hoogte. De muur liep aan de buitenkant drie meter verder door dan aan de binnenkant. Het lab stond volgens de politie vol met explosieve chemicaliën.

Een gespecialiseerd bedrijf heeft het dezelfde avond nog leeggehaald. Voordat dat mogelijk was, moest de brandweer de ruimte beluchten om gevaarlijke dampen te verdrijven.

De politie noemt het een wonder dat geen ongelukken zijn gebeurd. In het lab lag ruim 45 kilo amfetamine en vijf kilo MDMA. De straatwaarde zou in de honderdduizenden euro's lopen.

Bij een huiszoeking aan de St. Hubertusstraat in Kerkrade werden meer drugs gevonden. Tegelijk deed de politie een huiszoeking gedaan bij een woning aan de Grensstraat in Landgraaf. Daar werden 520 buisjes vloeibare XTC en drie dozen versnijdingsmiddel gevonden.

In het huis werden ook een 44-jarige en twee 48-jarige mannen uit Landgraaf, Kerkrade en Vlodrop aangehouden voor drugsproductie en drugshandel. Een van hen is inmiddels vrijgelaten. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.