Eindhovense drugsbende opgerold

Met de aanhouding van twaalf mannen van 15 tot en met 32 jaar uit Eindhoven en een 22-jarige vrouw uit Best denkt de politie een criminele jeugdbende te hebben opgerold. Tien mannen en de vrouw worden ervan verdacht in de gemeente Eindhoven en omgeving in drugs te hebben gehandeld, meldt de politie.

Twee 20-jarige Eindhovenaren werden opgepakt omdat ze het onderzoek belemmerden. De politie startte in december een onderzoek na klachten over overlast en criminaliteit door jongeren in stadsdeel Woensel. De afgelopen maanden werden in verband hiermee al meerdere aanhoudingen verricht.

In februari werd een 19-jarige verdachte met cocaïne en heroïne op zak opgepakt. Bij een huiszoeking in zijn ouderlijk huis werden diverse zaken aangetroffen die wezen op drugshandel. Zijn 17-jarige broer werd eveneens aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid.

Vervolgens werd 23 februari een 32-jarige Helmonder in Eindhoven opgepakt op verdenking van het leveren van de drugs aan de 19-jarige man. Ook zeven afnemers van de drugs werden in februari en maart in de kraag gevat. Daarnaast werden meerdere woningen in Woensel-Noord doorzocht. In een van de woningen werden twee vuurwapens gevonden. Eind maart werd een 18-jarige man met 150 gram pure cocaïne op zak opgepakt.

De informatie die de politie wist te achterhalen tijdens de aanhoudingen en huiszoekingen leidde uiteindelijk tot de dertien arrestaties van dinsdag. De woningen van de verdachten zijn doorzocht. Hierbij werden onder meer ruim vijfduizend euro, versnijdings- en verpakkingsmiddelen en een hoeveelheid cocaïne en heroïne gevonden. Ook zijn een stroomstootwapen en een auto in beslag genomen.