Joyvarende matroos ramt politieboot

Een 21-jarige matroos heeft onder invloed van drank in IJmuiden een politieboot geramd. De schade wordt op zo'n 7500 euro geschat. De man had ook geen vaarbewijs en is aangehouden, meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) maandag.

Een getuige meldde vrijdag rond 07.00 uur aan het KLPD dat een duwboot het schip van de waterpolitie had geramd en was doorgevaren. Agenten kregen van de eigenaar van het schip te horen dat er niet met de duwboot was gevaren. Aangekomen bij de ligplaats troffen de agenten aluminiumschraapsel aan op de duwboot.

De matroos lag aan boord te slapen en kon met moeite wakker worden gemaakt. De agenten roken een sterke alcohollucht. Uit een test bleek dat hij nog een alcoholpromillage van bijna 1,3 promille in zijn bloed had, terwijl op het water maximaal 0,8 promille is toegestaan.

De man vertelde dat hij na een avondje stappen een meisje niet alleen naar huis wilde laten fietsen en haar daarom met de boot naar IJmuiden had gebracht. Toen hij daarna wilde wegvaren ramde hij de politieboot. De matroos krijgt een proces-verbaal voor het onder invloed van alcohol besturen van de boot, joyvaren en doorvaren na een aanvaring.