Schaatsers Controlploeg wacht financiële keuze

De schaatsers van de Controlploeg moeten waarschijnlijk salaris in gaan leveren willen ze het team van coach Jac Orie trouw blijven. De meeste contracten van de rijders lopen op 1 mei af en tot op dit moment is het niet gelukt om een gat van 600.000 euro in de begroting van de ploeg te dichten.

"Dit betekent dat er ingeleverd moet worden op de salarissen," zei Orie in de Telegraaf. Er zijn gegadigden om de ploeg waarin onder meer Annette Gerritsen en olympisch kampioen Mark Tuitert schaatsen te sponsoren, maar de tijd begint te dringen. "Control steekt enorm hun nek voor ons uit. Met het budget dat zij bieden, kunnen we komend seizoen in ieder geval wel ons volledige programma draaien. Alleen moeten de salarissen dan naar beneden, waaronder ook dat van mij."

Orie houdt er rekening mee dat enkele rijders zijn team zullen gaan verlaten. "Ze moeten kiezen tussen een programma waarvan ze weten dat het werkt, of voor het grote geld bij een andere ploeg. Wat mijn salaris wordt, is nog niet helemaal duidelijk. Uiteraard zijn er voor mij ook grenzen. Maar ik ben ervan overtuigd dat het goed komt en dat we uiteindelijk een tweede sponsor zullen vinden."