Advocaat: "Beetje geluk gehad"

AZ-trainer Dick Advocaat vond dat zijn ploeg gisteravond tegen FC Twente verdiend gewonnen heeft. De Hagenaar moest wel erkennen dat bij de 1-0 zege een portie geluk kwam kijken. "Soms zit het mee, soms zit het tegen. In deze wedstrijd zat het mee," zei hij na afloop van de wedstrijd.

Advocaat erkende dat Twente na rust een penalty moest hebben na een handsbal van verdediger Simon Poulsen en dat de Tukkers in de slotfase veel druk uitoefenden op het doel van Joey Didulica. "We zijn met kunst- en vliegwerk overeind gebleven."

De trainer prees echter wel de eerste helft van de Alkmaarders. "Er zat voor beide ploegen veel spanning op de wedstrijd. Daar gingen wij voor de rust het beste mee om. We hadden wel meer afstand moeten nemen van FC Twente. Mede daardoor kwamen we na de rust in de problemen."

Met de strijd om de titel houdt Advocaat zich niet bezig. "Ik kijk voornamelijk naar mijn eigen team. We hebben nog een punt nodig om Europees voetbal veilig te stellen. Voor FC Twente zal het nog ongelooflijk spannend worden."