Vink gebeten hond bij Twente

De 1-0 nederlaag bij AZ was volgens de spelers van FC Twente voor een groot deel te wijten aan Pieter Vink. De scheidsrechter gaf tot veler verbazing geen penalty na een duidelijke handsbal van AZ-verdediger Simon Poulsen. "En het is niet de eerste keer dat hij zoiets flikt. Pieter Vink is een leugenaar!", brieste rechtsback Ronnie Stam na afloop.

Poulsen blokte in de tweede helft de bal met zijn arm na een kopbal van Blaise N'Kufo. Het moment ontsnapte aan de aandacht van Vink en zijn assistenten. "Het is ongelooflijk", vond Stam. "Ik denk dat 22 man op het veld het zagen, alleen degene die het moest zien deed niets." Luuk de Jong was het met hem eens. "Ik dacht dat hij ging fluiten, maar tot mijn verbazing gebeurde er niets."

Ook volgens trainer Steve McClaren was de handsbal van Poulsen een sleutelmoment. "Het is echt ongelooflijk dat de scheidsrechter het niet zag", treurde de Engelsman. "We hadden gewoon weinig geluk vanavond en dan pakken zulke beslissingen in je nadeel uit. Hopelijk is het zondag tegen Feyenoord een ander verhaal."

Als Ajax zijn resterende wedstrijden wint, kan Twente zich geen misstap meer veroorloven. Met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord en een uitduel bij NAC voor de boeg, lijkt dat nog een lastige klus te worden. "Als we zo spelen als vandaag in de eerste helft pakken we geen punt meer", denkt McClaren. "Spelen we zoals in de tweede helft, dan moet het nog goed kunnen komen."