'Racistische' grap leidt tot zelfmoord

Een 61-jarige Brit heeft zelfmoord gepleegd door een kogel door zijn hoofd te schieten. Roy Amor deed de succesvolle poging nadat hij was geschorst wegens een racistisch grapje.

Amor, die werkte in een bedrijf dat medische protheses maakt, grapte onlangs tegen een zwarte collega dat deze zich beter kon verstoppen toen er een paar ambtenaren van de immigratiedienst binnenkwamen. Ondanks dat de neger er de humor nog wel van inzag, werd de opmerking opgevangen door een andere collega die onmiddellijk een klacht indiende. Amor werd hierop naar huis gestuurd.

De arme grappenmaker was zeer aangedaan door het feit zijn baan te verliezen. Enkele uren nadat hij een e-mail van zijn baas had ontvangen, met het verzoek om een verklaring af te leggen, schoot hij zichzelf buiten zijn huis bij het Engelse Bolton door zijn hoofd. Voor zijn dood schreef hij nog drie afscheidsbriefjes waarin de naam van zijn werkgever, Opcare, werd genoemd.

De vrienden van de Brit zijn geschokt. "Hij maakte een grap die op het randje was", vertelt een van hen aan de pers. "Het was niets meer dan een goede grap maar blijkbaar had iemand er aanstoot aan genomen en een klacht ingediend wegens racisme. Roy was zwaar aangedaan en bang zijn baan te verliezen."

Amor heeft maar liefst dertig jaar bij het bedrijf gewerkt. Nooit eerder kwam er een klacht over hem bij de werkgever terecht.