Seksclub Yab Yum staat te koop

De beroemde Amsterdamse seksclub Yab Yum staat in de verkoop. Eigenaar Hennie Vittali wil er vanaf. Sinds hij de verkoop vanochtend in De Telegraaf aankondigde, hebben drie geïnteresseerden zich volgens hem gemeld. "Maar het is altijd even afwachten hoe serieus een bod is."

Amsterdam heeft de seksclub gesloten met een beroep op de wet Bibob. Yab Yum zou de vergunning misbruiken om strafbare feiten te plegen. Een nieuwe eigenaar kan volgens Vittali zo beginnen, maar hij moet wel 'brandschoon' zijn. Geïnteresseerden kunnen zich bij Vittali melden. "Ik heb geen tussenpersonen nodig."

Voor ongeveer zes miljoen euro mag de nieuwe eigenaar de naam en het pand overnemen. Werknemers zijn er niet meer. "Ik moet al 2,5 jaar nee verkopen, maar door de huidige conjunctuur staan de oud-werknemers te springen om hier weer aan de slag te gaan, inclusief de dames."

In 1999 werd de zaak voor minder dan de marktwaarde verkocht aan een zwager van een beveiliger die bij de Hells Angels zou horen. Volgens de gemeente kwam de zaak daarmee feitelijk in handen van de Hells Angels. Op basis van de wet Bibob mogen malafide ondernemers uit kwetsbare branches worden geweerd.