Kal Penn verlaat Obama voor sequel Harold & Kumar

Kal Penn verrruilt het Witte Huis voor het witte doek. De acteur die vorig jaar met veel bombarie zijn acteercarrière aan de wilgen hing, keert nu al weer terug naar het oude nest. Hij gaat werken aan een nieuw vervolg op zijn succesfilm 'Harold & Kumar'.

Vorig jaar verliet Penn vanuit het niets de succesvolle serie 'House'. Met een uit de lucht gegrepen zelfmoordactie werd dr. Kutner uit de serie geschreven en was de weg vrij voor een baantje voor Obama.

De nieuwe film, met als titel 'A Very Harold & Kumar Christmas', wordt vanaf juni opgenomen. Rond Kerst zal deze in de bioscopen moeten draaien.  

Het Witte Huis houdt de kaken stijf op elkaar over het vertrek en wil er niet veel over kwijt. Wel suggereert economisch adviseur van Obama Austan Goolsbee dat geld vermoedelijk een grote rol heeft gespeeld in het vertrek.

"Ik ben gekwetst en beledigd dat je me niet vraagt of ze mij geen miljoenencontracten hebben aangeboden", zei hij kwaad tegen een verslaggever. "Ik heb een dergelijk contract tot op heden nog niet aangenomen."