Wereldrecord Street Fighter IV verpulverd

Ryan Hart heeft het wereldrecord 'langste winning streak' voor Street Fighter IV verpulverd. De officiële Europese Street Fighter IV kampioen wist in een Britse Gamestation winkel maarliefst 169 tegenstanders achter elkaar te verslaan.

De winkeleigenaar had prijzen, waaronder een Xbox 360 Elite, beschikbaar gesteld om te zorgen dat er alleen serieuze spelers op het toernooi af zouden komen. De sfeer in de winkel was gespannen terwijl toeschouwers zagen hoe Hart het bestaande record van 108 tegenstanders ruimschoots verbrak.

"Het was alsof je naar een machine stond te kijken", aldus scheidsrechter Craig Glenday. "Hart bleef ongelooflijk kalm, terwijl hij de uitdagers snoeihard in elkaar mepte. Het was een regelrechte slachtpartij!"

Hart's snelste overwinning bestond uit een potje dat 7 seconden in beslag nam. Gemiddeld wisten de tegenstanders het slechts 12 seconden tegen de Europese Street Fighter IV-kampioen uit te houden.

Het evenement werd gehouden ter promotie van het boek Guinness World Records 2010: Gamers Edition waarin alle gamerecords van het afgelopen jaar zijn verzameld.

Wereldrecord 'Street Fighter IV' verpulverd
Wereldrecord Street Fighter IV verpulverd

Submitter:  Bron: Novum