Fer onder de indruk van Makaay

Leroy Fer is onder de indruk van zijn oudere teamgenoot Roy Makaay. "Hij heeft zijn wereldklasse bewezen", aldus het Feyenoord-talent.

Makaay kreeg kritiek van trainer Mario Been te verduren over zijn spel, maar de spits hield zijn mond in de pers en antwoordde met zijn voeten. Makaay was woensdagavond matchwinner in de halve bekerfinale in de Kuip (2-1). Fer gaf de assist op Makaay, die als invaller in de tweede helft de wedstrijd besliste. "Ik vind het bewonderenswaardig hoe Roy met zijn situatie is omgegaan,” zegt Fer tegen Sportweek.

"Hij had een meningsverschil met de trainer, maar ze hebben het samen goed opgelost. Wat over Roy wordt gezegd, doet hem nooit zo veel." Fer looft Makaay over zijn gedrag binnen én buiten het veld. "Hij heeft tegen Twente gewoon weer z’n wereldklasse bewezen. Toen ik die bal op hem gaf, wist ik al dat-ie erin zou gaan. Zo’n kans moet je Roy niet geven. Na zijn goal zag je bij hem de ontlading, maar in de kleedkamer was hij alweer heel rustig. Bizar eigenlijk. Ik zou helemaal gek worden als ik in zijn situatie de winnende had gemaakt, maar Roy is Roy. Heel koel. Toen hij na het douchen wegging, zei hij: ‘Ik zie jullie morgen, jongens.’ Alsof er niks was gebeurd. Dat is toch mooi?"