Geen asielzoekers meer in Duinrell

De zeshonderd asielzoekers die in attractiepark Duinrell zaten zijn weg. Het asielzoekerscentrum op het park is gesloten, meldt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) vandaag. Vanaf november werden in Duinrell zeshonderd asielzoekers opgevangen. Ze zouden tot vandaag blijven.

De bewoners werden in 'duingalows' geplaatst. Het ging om asielzoekers van wie de asielaanvraag was afgewezen. Ze wachtten op hun terugkeer naar hun land van herkomst of migratie naar een ander land. De asielzoekers zijn inmiddels verhuisd naar asielzoekerscentra elders in het land.

Duinrell werd de afgelopen twaalf jaar vijf keer gebruikt als tijdelijke opvangplek voor asielzoekers. Het COA besloot het park in de gemeente Wassenaar weer te gebruiken in een zoektocht naar nieuwe locaties voor asielzoekers. De extra capaciteit was nodig omdat andere opvanglocaties sloten en de stroom asielzoekers toenam.

De bewoners van het tijdelijke asielzoekerscentrum op Duinrell mochten overigens niet gratis gebruikmaken van de recreatieve faciliteiten in het pretpark.