Illegale Brabantse motorcrossers gepakt

De provincie Noord-Brabant heeft vandaag tijdens een actie tegen illegale motorcrossers vijftien crossers staande gehouden en 21 processen-verbaal opgemaakt. De actie werd gehouden op verschillende plaatsen in het gebied de Kempen. De motorrijders verstoren het wild in de bosgebieden en in het voorjaar hebben broedvogels last van de crossers.

De provincie voert al langer actie tegen het illegaal crossen, maar omdat het voorjaar is vinden er net als vorig jaar vaker controles plaats. Motorrijders gaan volgens de provincie steeds vaker naar gebieden die zijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit zijn vaak natuur- of stiltegebieden. Wandelaars, ruiters en moutainbikers hebben volgens de provincie veel last van de crossers. Dagelijks komen er klachten binnen.

Vorig jaar zijn 62 processen-verbaal opgemaakt, elf mensen aangehouden en twee voertuigen in beslag genomen. Bij de actie waren vandaag dertig opsporingsambtenaren van het Brabants Landschap, Natuurmonumenten, gemeenten, politie en jachtopzieners betrokken.