Suárez: "Verplicht om alles te winnen"

Ajax speelde bij RKC Waalwijk niet opperbest, maar wist uiteindelijk toch met 1-5 te winnen bij de hekkensluiter uit de Eredivisie. Luis Suárez schroefde zijn doelpuntentotaal op naar 29.

Suárez was namelijk wederom tweemaal trefzeker. De aanvoerder van de Amsterdammers was niet tevreden met het spel. "We speelden slecht vandaag. Pas na de 1-3 ging het goed. Toen was de wedstrijd ook gespeeld", aldus de aanvalsleider tegen Eredivisie Live.

"Op dit veld was het natuurlijk ook moeilijk voetballen, ook al is dat geen excuus. Het werd direct 0-1 voor ons, maar na de 1-1 hadden we het een beetje moeilijk. We misten ook nog wat kansen. Het belangrijkste zijn echter de drie punten."

Suárez scoorde ook nog een derde doelpunt, dat werd afgekeurd. "Ik heb niet gezien waarom die werd afgekeurd. Volgens mij was het geen buitenspel. Het is dan jammer dat de scheidsrechter hem niet goed keurt."

In de apotheose van de competitie moet Ajax alles winnen, wil het FC Twente nog voorbijstreven. "Het wordt voor iedereen lastig in de laatste zes wedstrijden. Iedereen wil winnen. Ik vind ook dat we dat verplicht zijn, ook omdat we punten hebben laten liggen in het overige deel van de competitie. Het doel is dan ook duidelijk", besloot de Uruguayaan.