Des Bouvrie verdachte in fraudezaak

De bekende interieurontwerper Jan des Bouvrie wordt verdacht van betrokkenheid bij een vastgoedfraude. Verschillende bronnen bevestigen dit vandaag naar aanleiding van een bericht hierover in dagblad De Telegraaf.

Des Bouvrie is op dit moment niet beschikbaar voor commentaar, vertelde een medewerkster van hem. Het gaat om een zaak in de provincie Utrecht. De FIOD-ECD arresteerde in het onderzoek hiernaar op 2 maart twee verdachten op verdenking van valsheid in geschrifte en belastingfraude. De 52- en 47-jarige verdachten zijn werkzaam in de vastgoedsector, liet het Openbaar Ministerie eerder weten.

Zij worden er van verdacht te hebben gefraudeerd met facturen bij zowel de bouw als bij verbouwingen van privé panden. Het gaat om bedrijfspanden en woningen.

Update 14:02
Gisteren werd ook Des Bouvrie door rechercheurs van de fiscale opsporingsdienst (FIOD-ECD) aangehouden. Zijn kapitale villa in Naarden werd aan een onderzoek onderworpen. De Telegraaf bericht dat Des Bouvrie gisteravond laat nog in hechtenis zat.

Op de arrestatie van Des Bouvrie wil niemand tot op heden commentaar geven. Zowel het functioneel parket, belast met de opsporing van grote fraudezaken, als de echtgenote van Des Bouvrie onthouden zich van commentaar.