Verhuurder Groningen huisjesmelker van het jaar

De Groningse verhuurder Wim Bulten is verkozen tot huisjesmelker van het jaar. Bulten liet onder meer studentes strippen zodat hij kon bepalen of zij een kamer kregen toegewezen. Dat melden de initiatiefnemers van de prijs, de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en de SP jongerenorganisatie Rood.

Bulten bezit in Groningen 110 panden en is volgens de LSVb en Rood 'een typische huisjesmelker'. De klachten die over de verhuurder binnenkwamen, variëren tussen het onveilig verwijderen van asbest tot het psychisch onder druk zetten van studenten, bedreiging en mishandeling. Bulten was vanmiddag niet direct bereikbaar om een reactie te geven op zijn uitverkiezing.

LSVb-voorzitter Oosterwijk stelt dat de bond elk jaar veel klachten binnenkrijgt over huisjesmelkers en dat er onvoldoende wettelijke mogelijkheden zijn om het hen moeilijker te maken. Studenten zouden soms mishandeld worden als zij stappen tegen hun verhuurder wilden ondernemen. Bij de initiatiefnemers zijn honderden nominaties binnengekomen uit vooral, Amsterdam, Leiden, Utrecht, Eindhoven, Nijmegen en Groningen.