Chauffeur zet homo uit bus

Een buschauffeur in het Zweedse Danderyd, nabij Stockholm, heeft een homoseksuele passagier uit de bus gegooid. De chauffeur ergerde zich eraan dat de onderbroek van de man boven zijn broek uit kwam.

Toen de passagier bij het ziekenhuis in Danderyd de bus naar zijn woonplaats Täby wilde nemen, maakte de chauffeur een opmerking over de onderbroek. "Denk je nou echt dat ik het leuk vind om je onderbroek te zien?! Weet je, je kan maar beter uitstappen voor ik opgewonden raak."

De man raakte door de opmerking van slag en ging achteraan in de bus zitten. De chauffeur weigerde echter te vertrekken en liet de man door twee beveiligingsbeambten van de busmaatschappij uit het voertuig verwijderen. De man kreeg daarbij te horen dat hij blij mocht zijn dat de chauffeur geen klacht ingediend had.

Naar eigen zeggen voelde de passagier zich door het incident "belachelijk gemaakt, beledigd en seksueel lastiggevallen". Zijn familie reageerde woedend en ging verhaal halen bij de busmaatschappij. Deze wilde de zaak afdien met een paar filmtickets en een bloemetje, maar daar ging de moeder van de man niet mee akkoord. Zij eiste een schadevergoeding van 1.500 euro. De vrouw stapte hiervoor naar de ombudsman tegen discriminatie, die nu in gesprek is met de busmaatschappij.