Saban B. gearresteerd in Turkije

De gevluchte vrouwenhandelaar Saban B. is vanochtend opgepakt in de Turkse badplaats Antalya. Hij is aangehouden in verband met een Turks onderzoek naar afpersing, meldt een woordvoerder van het landelijk parket. De aanhouding betekent niets voor de Nederlandse justitie, aangezien Turkije geen eigen onderdanen uitlevert, zegt hij.

Saban B. werd in 2008 in Nederland veroordeeld tot 7,5 jaar cel voor uitbuiting van minstens negentig vrouwen. In september nam hij de benen tijdens een verlof om zijn vrouw en pasgeboren kind op te zoeken. Het gerechtshof in Arnhem zou het risico dat hij zou vluchten verkeerd hebben ingeschat.

B. is volgens de woordvoerder ook aangehouden op verdenking van het witwassen van geld dat hij in Nederland verdiend heeft met de vrouwenhandel waarvoor hij is veroordeeld. Ondanks dat de aanhouding niets betekent voor de Nederlandse justitie, is het Openbaar Ministerie blij dat B. is opgepakt, vertelt de woordvoerder van het landelijk parket. "Hij hoort vast te zitten."

Saban B. opgepakt voor afpersing