Menselijke raket zwaargewond na stunt

Een 62-jarige man uit de Amerikaanse staat Michigan is dit weekend zwaargewond geraakt bij een bizarre stunt. De man had zichzelf namelijk omgetoverd tot een menselijke raket. Helaas heeft de man geen meter gevlogen.

De politie van Oakland County rukte massaal uit na een melding dat een man zaterdagavond voor meer dan achttien procent was verbrand. Volgens de onderzoekers had de man een reputatie hoog te houden van liefhebber van bizarre stunts op feesten en partijen. Dit keer had de man een uitlaat op zijn rug gebonden, voorzien van stukken aluminium aan beide uiteinden. De uitlaat bleek te zijn gevuld met een explosief mengsel.

Voor zijn stunt had het slachtoffer volgens de politie buskruit vermengd met luciferkopjes en benzine en het goedje vervolgens in de uitlaat gegoten. Ter bescherming trok hij een vuilniszak en een motorhelm aan alvorens het apparaat op zijn rug te bevestigen. Hij vroeg een tweede persoon de boel aan te steken en sleede een heuvel af.

Vervolgens ging het zaakje de lucht in, al was het niet zoals de man had gehoopt. Het gevaarte was namelijk halverwege ontploft. Gelukkig had de arme man zich eerst moed ingedronken. Hij is uiteindelijk naar het ziekenhuis afgevoerd met tweedegraads brandwonden aan de rechterkant van zijn lichaam.