Blokhuijsen ten koste van Verheijen naar Vancouver

Vanmorgen werd er bij de mannen in Heerenveen geschaatst om het laatste ticket voor de Olympische Spelen van Vancouver. De mannen streden vandaag om een ticket voor de vijf kilometer. Alle vijf de deelnemers verschenen solo aan de start en begonnen allemaal vanuit de binnenbaan.

Bob de Vries was de eerste schaatser die aan de start verscheen en hij stelde erg teleur. De van nature marathonschaatser klokte een tijd van 6.43,08 en moest vervolgens toezien hoe Carl Verheijen deze tijd met meer dan vijftien secondes verbeterde. Hij zette een tijd van 6.27,95 neer en dat betekende dat De Vries niet naar Vancouver af zal reizen.

Ook Verheijen zal deze trip niet maken, aangezien Jan Blokhuijsen de tijd van Verheijen met ruim een seconde wist te verbeteren. Blokhuijsen klokte een tijd van 6.26,81 en klopte daarmee Verheijen, die ook tijdens de AKT I al geklopt werd. Destijds was Bob de Jong 0,42 secondes sneller dan Verheijen.

Wouter Olde Heuvel was de vierde schaatser die in actie kwam en ook hij stelde flink teleur. Met een tijd van 6.38,41 bleef hij ver verwijderd van de leidende tijd van Blokhuijsen en zo kon ook Olde Heuvel gedag zeggen tegen het ticket voor Vancouver. Alleen Koen Verweij maakt nog kans om het ticket van Blokhuijsen af te pakken.

Ook Verweij kon niet aan de snelle tijd van Blokhuijsen tippen, want hij klokte een tijd van 6.33:67. Jan Blokhuijsen zal daardoor samen met Sven Kramer en Bob de Jong 13 februari Nederland vertegenwoordigen in Vancouver. Dan staat de 5000 meter als eerste schaatsdiscipline op het programma.


Uitslag 5000 meter:

# Naam Tijd
1 Jan Blokhuijsen * 6.26,81
2 Carl Verheijen 6.27,95
3 Koen Verweij 6.33,67
4 Wouter Olde Heuvel 6.38,41
5 Bob de Vries 6.43,08

* plaatst zich voor de Olympische Spelen in Vancouver