De la Rosa: "Deal met Sauber was bijna mislukt"

Pedro de la Rosa heeft vandaag in een interview gezegd dat zijn overgang naar het team van Sauber bijna was mislukt. De Spanjaard was twee weken geleden al zo goed als rond met de renstal uit Hinwill, totdat er geruchten opdoken dat Ferrari als leverancier van de complete aandrijflijn er op aandrong dat Giancarlo Fisichella het tweede stoeltje naast Kamui Kobayashi in zou nemen.

De la Rosa brengt ook enkele sponsoren mee naar het team van Peter Sauber. Hij bevestigde tegenover Blick dat zijn overgang van McLaren naar het Zwitserse team bijna niet door was gegaan. "Er waren complicaties, maar details hierover horen niet in de media," zei de Spanjaard. "Het was net een achtbaan. Soms leek het erg dichtbij en op andere momenten juist erg ver weg, dus uiteindelijk is het een plezierige verrassing," liet hij alsnog los.

Voormalig wereldkampioen Nicky Lauda juicht de komst van De la Rosa naar Sauber toe. "Hij heeft niet de snelheid van een Vettel of een Hamilton, maar hij weet hoe hij een auto vooraan moet krijgen. En met die gekke Japanner Kobayashi, die voor mij de sensatie van 2009 was, verkeert hij in een goede positie."