De la Rosa tekent bij Sauber

Het BMW Sauber F1 Team heeft vandaag bekendgemaakt dat Pedro de la Rosa het tweede stoeltje zal gaan bezetten. De 38-jarige Spanjaard komt over van McLaren waar hij de afgelopen jaren testrijder was. De renstal van Peter Sauber legde eind december Kamui Kobayashi al vast voor het seizoen 2010.

"Pedro heeft jaren bij een topteam op het hoogste niveau gewerkt," zegt Sauber. "Wij als team profiteren van zijn ervaring en datzelfde geldt voor de jonge Kamui. De combinatie van een doorgewinterde racer en een opkomende jonge coureur heeft bewezen een vruchtbare te zijn. Ik verwacht niet dat een van beide coureurs tegen zal vallen in 2010. Natuurlijk moeten we ze een fatsoenlijke auto geven. Ik ben tevreden over onze vorderingen op dat punt. We hebben ondanks de onzekerheid het werk aan de auto van 2010 volgens schema door laten gaan."

De la Rosa debuteerde in 1998 in de Formule 1 als testrijder bij Jordan. Daarna reed hij voor Arrows en Jaguar, voordat hij in 2003 test- en reserverijder bij McLaren werd. In 72 races kwam de Spanjaard tot één tweede plaats en 29 punten in totaal. Dit jaar zal hij bij Sauber proberen het aantal uit te breiden. "Ik heb er altijd in geloofd dat ik nog een kans als coureur bij een team zou krijgen," zei De la Rosa. "Ik werkte er naar toe sinds het aantal testrijders enorm verminderd is. Ik kijk echt uit naar het seizoen bij het team van Peter Sauber, welke sinds 1993 een stevige factor in de Formule 1 is geweest."