Opblaaspop redt su´cidale man

In de Chinese stad Shanghai heeft een man twee weken geleden een zelfmoordpoging overleefd. De vijftigjarige man sprong 's middags van de vijfde verdieping van een hoog flatgebouw. Wonder boven wonder bleek de suïcidale Chinees de sprong te hebben overleefd. Een opblaaspop bleek zijn val te hebben gebroken.

De man, volgens buurtbewoners Yang genoemd, was al sinds jaren weduwnaar en had niemand meer. Na de feestdagen zag hij het niet meer zitten en sprong van zijn balkon. Volgens omstanders droeg Yang tijdens de sprong een jongedame in zijn armen. Buiten bewustzijn werd de mislukte zelfmoordenaar afgevoerd naar het ziekenhuis, maar hij kan alles nog navertellen. De jongedame bleek namelijk een opblaaspop te zijn.

Het seksspeeltje heeft de landing echter niet overleefd. Toen de pop op de grond terechtkwam met Yang bovenop zich, is deze ontploft. Pech voor Yang, anders was zijn zelfmoordpoging zeker geslaagd.

Yang heeft aan de sprong slechts twee gebroken ribben overgehouden. Na tien dagen bedrust mocht hij het ziekenhuis weer verlaten. Hij heeft verklaard dat zijn opblaaspop zijn enige metgezel was en dat hij niet nogmaals een zelfmoordpoging zal ondernemen. Of de pop ook een necrocard had, is niet bekend.