Vicento laat shirtnummer 36 contractueel vastleggen

Charlton Vicento is dermate bijgelovig dat hij in zijn contract heeft laten vastleggen altijd met nummer 36 te spelen. Dat laat de aanvaller van ADO Den Haag in Voetbal International weten.

Volgens Vicento is zijn eis terug te voeren op zijn stamboom. "Het is een beetje dankbaarheid naar mijn familie", aldus de spits. "Iedereen, van mijn vader tot en met mijn opa, speelde uit bijgeloof altijd met dat rugnummer. Waar het vandaan komt, weet ik niet."

Vicento debuteerde voor ADO op 15 augustus 2009 in het thuisduel met FC Twente (0-1) en speelde voor verschillende nationale jeugdteams. De ambities zijn helder. "Eerst maar eens naam vestigen in de Eredivisie, maar ook de Spaanse competitie lijkt me wel mooi. Als het maar een lekker warm land is."

Vicento is deze week met ADO op trainingskamp naar Turkije. De spits is niet altijd zeker van een basisplaats en lijkt er een concurrent bij te krijgen. Andres Oper traint met de ploeg mee. De Estse aanvaller wordt mogelijk tot het einde van het seizoen gehuurd.