Schaap met mensenhoofd geboren

In Turkije is een lam geboren met het hoofd van een mens. Het schaapje, dat de geboorte niet overleefd heeft, kwam ter wereld in een dorpje net buiten de stad Izmir. De vreemde mutatie is waarschijnlijk ontstaan omdat er teveel vitamine A in het voer van de moeder zat.

"Ik ben in het verleden veel mutaties tegengekomen bij koeien en schapen, zoals een kalf met één oog, een kalf met twee hoofden en een kalf met vijf schapen," zegt veearts Erhan Elibol, "maar nog nooit heb ik zoiets gezien. Ik kon mijn ogen niet geloven." Het hoofd van het lam heeft dezelfde eigenschappen als een menselijk gezicht, zoals ogen, een neus en een mond. Alleen de oren lijken op die van een schaap.

Het is niet de eerste keer dat een dier met een mensenhoofd wordt geboren. In september 2009 werd een 'mensengeit' geboren in Zimbabwe. Ook dat dier leefde niet lang, omdat het gedood werd door de plaatselijke bevolking, die dachten dat de geit vervloekt was. Zij beweerden dat zelfs honden bang waren voor het gedrocht. De mutatie kon toen niet onderzocht worden, omdat het schepsel meteen verbrand werd. Het schaapje met mensenhoofd kan nu dus wel bestudeerd worden.