'Basis vete Culemborg bij twee families'

Pas als een Molukse en een Marokkaanse familie, beide betrokken bij de aanslag met een auto, geen wraakgevoelens meer koesteren, keert de rust terug in de Culemborgse wijk Terweijde. Dit melden bronnen binnen de Marokkaanse en Molukse gemeenschap en de politie.

Leden van beide families staan bekend als onberekenbaar. Het gaat om de familie van het Molukse meisje dat door Marokkaanse jongens werd aangereden en de familie van één van deze jongens. Die jongen werd door Molukkers uit de auto getrokken en mishandeld.

Een Marokkaanse man, die door Molukkers in elkaar is geslagen, roept zijn gemeenschap op om geen vergeldingsactie te starten. Wel verwachten de Marokkanen dat de Molukkers nu ook hun strijdbijl begraven, om te voorkomen dat het conflict verder escaleert.

Bewoners van de wijk zijn het geweld meer dan zat. Molukkers en Marokkanen hielden een mars om te benadrukken dat zich hier geen etnisch conflict afspeelt. Delegaties van beide gemeenschappen hebben urenlang met elkaar gepraat op het gemeentehuis, en schudden elkaar gisteren de hand.