Uitslagen PDC World Darts Championship

Nadat eerder al Co Stompé en Raymond van Barneveld zich wisten te plaatsen voor de derde ronde van het World Darts Championship was het vandaag de beurt aan Michael van Gerwen om datzelfde te bewerkstelligen. De Nederlander moest het in de tweede ronde opnemen tegen James Wade nummer drie op de order of Merit. De laatstgenoemde was te sterk voor 'Mighty Mike'. De Engelsman wist de Nederlander met 4 tegen 2 aan de kant te schuiven.

James Wade liet aan de Nederlander zien waarom hij de nummer drie van de wereld is en niet Van Gerwen. De Nederlander speelde de gehele wedstrijd vrij goed en wist ook een redelijk gemiddelde neer te zetten. Een slechte derde set werd uiteindelijk de doodsteek voor Mighty Mike. Co Stompé en Raymond van Barneveld zullen daardoor als enige nog de Nederlandse eer verdedigen in het Londense Alexandra Palace.

De tweede partij van de avond ging tussen de nummer één van de wereld, Phil Taylor. The Power moest het opnemen tegen Robert Thornton. Taylor verloor in dit toernooi nog geen set maar moest dat in deze wedstrijd wel toestaan. De regerend kampioen gooide niet een hele sterke partij en vooral zijn gemiddeldes waren in tegenstelling tot de laatste paar maanden bedroevend. Maar ook slechte partijen weet Phil Taylor met het grootste gemak te winnen en de vraag is eigenlijk opnieuw: Wie kan Phil Taylor in dit toernooi tegenhouden?

Uitslagen PDC World Darts Championship

Tweede ronde

Andy Hamilton* - Steve Beaton 4-1
Terry Jenkins* - Darin Young 4-0
Simon Whitlock* - Wayne Jones 4-0
James Wade* - Michael van Gerwen 4-2

Derde ronde:
Phil Taylor* - Robert Thornton 4-1
Adrian Lewis - Kevin McDine **

* door naar volgende ronde
** wedstrijd wordt later vanavond afgewerkt

Submitter:  Bron: FOK!sport