Contador: "A. Schleck grootste rivaal voor Tour"

Alberto Contador beschouwt de Luxemburger Andy Schleck als zijn grootste concurrent voor de zege in de Tour de France in 2010. De renner uit de Saxo Bankploeg eindigde dit jaar nog op vier minuten achter winnaar Contador, maar de Spanjaard denkt dat het volgend jaar anders is.

"Andy zal in 2010 beter voor de dag komen in de bergen. Hij zal meer gerijpt en ervarener zijn. Het parcours ligt ons allebei wel. Ik denk dat we veelvuldig samen op kop zullen rijden in de bergetappes," zei Contador in AS. De Astana-renner ziet ook vanuit Team RadioShack gevaar komen. "Levi Leipheimer en Andreas Klöden zullen er zeker staan. Lance Armstrong heeft natuurlijk altijd kans, met zijn team en routine."

"Het wordt een moeilijke Tour, om meerdere redenen. Zo moeten we waakzaam zijn op de kasseistroken in de eerste week. Je kunt nog beter lossen en wat tijd verliezen dan vallen. Het belangrijkste is om niet te veel risico te nemen." Dit doet Contador met behulp van zijn teamgenoten. "We zijn sterk. Ik denk dat Alexandre Vinokourov een belangrijke rol zal spelen. Natuurlijk heeft hij zelf ook ambities, maar als die overeenkomen met die van mij is er niets aan de hand. We onderhouden een goede relatie en hij zal me zeker terzijde staan."