[NHL] Maple Leafs komen in vorm

De Toronto Maple Leafs begonnen het seizoen rampzalig en stonden lange tijd laatste, maar zijn nu bezig aan een sterke reeks. In zeven van de laatste acht wedstrijden werden punten gepakt, en vijf van die wedstrijden werden gewonnen. Het werd uiteindelijk 6-3 tegen de Columbus Blue Jackets.

Phil Kessel, die in het begin van het seizoen ontbrak door een blessure, scoorde tweemaal evenals Jason Blake. Reservegoalie Joey MacDonald, die speelde dankzij blessures van Jonas Gustavsson en Vesa Toskala, stopte 33 van de 36 schoten op doel, inclusief enkele breakaways van de Blue Jackets. "Ze kwamen een aantal keren alleen voor het doel. Die moet ik gewoon stoppen, het is mijn werk om op het juiste moment goede reddingen te maken.". Kessel zag nog wel wat verbeterpuntjes in het spel van de Maple Leafs: "We scoren dan wel zes goals maar moeten verdedigend wel beter spelen. Het is dat MacDonald een paar fantastische reddingen maakt, maar anders hadden we ook zomaar kunnen verliezen."

De eerste periode werd afgesloten met een 2-0 voorsprong voor Toronto. De eerste goal was van Phil Kessel, die de puck aan zijn stick kreeg uit een pass van Alexei Ponikarovsky. Hij lokte goalie Steve Mason uit zijn doel, haalde de puck terug en schoof hem langs Mason in het net. De 2-0 kwam uit een vergelijkbare situatie, maar nu veroverde Lee Stempniak eigenhandig de puck.

In de tweede periode maakten de Blue Jackets er 2-1 van via een powerplay goal van Kristian Huselius. Het duurde echter niet lang voordat de Maple Leafs weer scoorden, want een minuut later maakte Blake uit een pass van Mikhail Grabovski de 3-1. Ruim vier minuten later besliste Phil Kessel de wedstrijd met zijn tweede goal van de avond, wederom uit een pass van Ponikarovsky. Hierna werd Mason, die in zijn tweede jaar in de NHL beduidend minder speelt dan zijn rookie-jaar, vervangen door Mathieu Garon na vier goals te hebben moeten toestaan in veertien schoten op doel. Het werd nog erger, want de Maple Leafs maakten zelfs 5-1, notabene shorthanded. Nikolai Kulemin was de scherpschutter na puckverlies van Anton Stralman.

De Maple Leafs strooiden nog wat zout in de wonden van de Blue Jackets, die na de 5-1 al uitgejouwd werden door het publiek. Na twee minuten spelen in de derde periode maakte Blake de 6-1 op aangeven van Grabovski. De goals van Jason Chimera en Jan Hejda brachten de eindstand op 6-3, maar spannend werd de wedstrijd niet meer.

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Columbus Blue JacketsToronto Maple Leafs3-6
Buffalo SabresMontreal Canadiens6-2
Washington CapitalsFlorida Panthers6-2
Atlanta ThrashersNew York Islanders1-4
Philadelphia FlyersVancouver Canucks0-3
Detroit Red WingsEdmonton Oilers1-4
Pittsburgh PenguinsColorado Avalanche4-1
Dallas StarsAnaheim Ducks3-1
Phoenix CoyotesCalgary Flames2-1
Los Angeles KingsOttawa Senators6-3
San Jose SharksSt. Louis Blues2-3 (SO)

Voor discussies over andere wedstrijden en andere zaken kun je op het forum terecht