Lurling: "Feyenoord blijft een topclub"

Anthony Lurling denkt dat Feyenoord de weg naar boven weer heeft ingeslagen. De vleugelaanvaller speelde in het verleden zelf enkele seizoenen voor de Stadionclub, maar raakte daar in 2004 uit de gratie.

"Vorig seizoen kon Feyenoord niet eens mee met de subtop. Nu hebben ze het gat met AZ en FC Utrecht gedicht. Alleen FC Twente, Ajax en PSV staan daar nog ver boven. De resultaten van voorgaande jaren waren dramatisch, maar onder Mario Been gaat het de goede kant uit. De komende periode wordt cruciaal. Dan moet het team vooruitgang tonen," zei Lurling tegen BN/DeStem.

"En verliezen van Ajax kan altijd. De wedstrijd liep voor Feyenoord ook verschrikkelijk, met een rode kaart en een tegendoelpunt vlak voor rust. Maar met zo'n stadion en verleden blijft Feyenoord het aanzien houden van een topclub".

Ook NAC-teamgenoot Edwin de Graaf is het met Lurling eens. "Feyenoord is een grote club met veel supporters, maar de laatste jaren zijn de resultaten erg mager. Ajax, PSV en FC Twente zijn veel verder. Natuurlijk gaven ze Ajax afgelopen zondag de eerste 35 minuten redelijk partij. Maar ze komen zowel individueel als collectief te kort. De kwaliteit is er niet. Bijkomend probleem is vooral dat de grote namen niet meer hun spel brengen zoals dat ooit is geweest. En de jonge talenten kunnen nog niet het team dragen," zei de middenvelder die in het verleden zelf ook twee seizoenen in Rotterdam speelde.