Sporters van het jaar bekendgemaakt

Epke Zonderland en Marianne Vos zijn gekozen tot sportman en sportvrouw van het jaar. Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse NOC*NSF Sportgala in de Amsterdamse RAI. 

Zonderland werd dit jaar tweede op het WK turnen bij de rekstok. Op dat onderdeel won hij ook de wereldbeker. Hij versloeg Sven Kramer en Edward Gal.

Marianne Vos werd net als in 2008 gekozen tot sportvrouw van het jaar. Vos werd dit jaar wereldkampioen veldrijden en tweede bij het WK op de weg. Ze klopte met nipt verschil Marhinde Verkerk. Renate Groenewold was de derde genomineerde.

De dames zwemploeg werd gekozen tot sportploeg van het jaar. Marleen Veldhuis, Inge Dekker, Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo en Hinkelien Schreuder (reserve) werden dit jaar wereldkampioen op de 4x100 meter vrije slag. Ze versloegen met ruim verschil de dressuurploeg en de dames volleybalsters.

Louis van Gaal werd gekozen tot coach van het jaar. De huidige voetbaltrainer van Bayern München werd kampioen met AZ. De andere genomineerden waren Vera Pauw en Avital Selinger.

Monique van der Vorst werd gekozen tot gehandicapte sporter van het jaar. Ze won dit jaar het EK triatlon en de prestigieuze Iron Man. De andere genomineerden waren Esther Vergeer en Thierry Schmitter.

Meer sportnieuws lees je natuurlijk op FOK!sport