Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 16

Dit weekend werd de zestiende speelronde van de Eredivisie afgewerkt. Bovenin de ranglijst vonden geen veranderingen plaats. Ajax verspeelde dure punten bij Utrecht, maar handhaaft de positie. PSV mocht slechts even genieten van de koppositie, want FC Twente won tegen NEC.

AZ draait dit seizoen niet zo goed als vorig jaar, gisteren werd trainer Ronald Koeman weggestuurd, maar de laatste drie wedstrijden werden gewonnen. Vitesse maakte echter een einde aan deze reeks, door met 2-1 te winnen in Alkmaar. Bij rust leidde AZ met 1-0 door een goal van Dembélé in de negende minuut. Na rust nam Vitesse het heft in handen en scoorde twee maal binnen 10 minuten. Nilsson en Stefanovic tekenden voor de treffers. Aan beide kanten werd een doelpuntenmaker van het veld gestuurd. Dembélé en Stefanovic kregen beiden rood na een wederzijdse kopstoot.

Utrecht wist op eigen veld te winnen van Ajax. De bezoekers uit Amsterdam moesten 2 goals incasseren. Feyenoord en FC Utrecht kwamen beide 3 punten dichterbij. De eerste helft verliep doelpuntloos en beide ploegen creëerden weinig kansen. Drie minuten na rust opende Mulenga de score, 1-0 voor de thuisploeg. Vervolgens kregen beide ploegen kansen, maar alleen Wuytens wist nog namens Utrecht te scoren.

NEC en FC Twente hebben er een waar schouwspel van gemaakt. Nog voor rust vielen er zes treffers, 3 aan beide kanten. Goossens opende namens de thuisploeg na een kwartier de score. FC Twente was daar niet van onder de indruk en scoorde drie maal in 13 minuten. NEC verslapte daarna niet en Vleminckx maakte met twee treffers de score weer gelijk. Na rust gebeurde er niet veel meer. Twente kreeg wat kansen, maar leek het niet af te maken. Uiteindelijk gaf Ruiz Twente de winst 2 minuten voor tijd. FC Twente blijft ook na deze speelronde dus bovenaan de ranglijst staan