Peuter met AK-47 nieuwe PR-stunt Al Qaida

In een poging kindvriendelijker over te komen, heeft Al Qaida een nieuwe reclamecampagne gelanceerd. Ze hebben kleine kinderen, peuters zelfs, afgebeeld met levensechte machinegeweren.

Zo staat een meisje van amper twee jaar afgebeeld in haar islamitische gewaad. De vingers van haar ene handje heeft ze in haar mond, terwijl ze met de andere een heuse AK-47 vasthoudt. De bewuste mitrailleur wordt ook wel de 'Widowmaker' genoemd, omdat deze al veel militairen en burgers om het leven heeft gebracht.

Hetzelfde meisje staat overigens ook afgebeeld met vijf andere leeftijdsgenootjes. Ze staan te midden van drie zware wapens en voor een zwarte vlag met islamitische teksten. Een ander kind bekommert zich niet om de wapens maar speelt met een zakje knikkers.

Een derde foto laat drie jongens van een jaar of vijf, zes zien. Zij houden ieder heldhaftig een machinegeweer vast.

De kritieken op de propaganda zijn niet van de lucht. "Dit is zeer immoreel misbruik van jonge kinderen", aldus Brits politicus en oud-militair Patrick Mercer. Ook Inayat Bunglawala van de Britse moslimpartij is niet blij met de foto's. "Het is onaanvaardbaar kinderen gebruiken voor zulke afschuwelijke propagandabeelden", vindt hij.

De propagandafoto's van Al Qaida zijn hier te zien