Tiger Woods sluit zichzelf op

De gehavende topgolfer Tiger Woods heeft zichzelf opgesloten in zijn luxueuze villa in Florida. De 33-jarige Amerikaan heeft zich na zijn raadselachtige auto-ongeluk in de nacht van donderdag op vrijdag en het daaropvolgende korte bezoek aan het ziekenhuis niet meer laten zien.

De veertienvoudige Major-winnaar weigert ook nog een keer te praten met de Amerikaanse politie, die graag wil weten hoe en waarom hij diep in de nacht met zijn terreinwagen tegen een brandkraan en boom aanreed. Dat Woods geen nadere tekst en uitleg aan de politie in zijn woonplaats Windermere wil geven, is voor veel Amerikaanse media aanleiding om er druk op los te speculeren.

Vooral zijn vermeende relatie met een 33-jarige gastvrouw in een nachtclub in New York wordt breed uitgemeten. Die affaire zou zijn 29-jarige vrouw Elin eind vorige week in woede hebben doen uitbarsten. Het Zweedse fotomodel zou haar man in de gewraakte nacht met een golfclub achterna hebben gezeten.

In zijn poging om te vluchten zou Woods in alle haast vlak bij zijn huis twee keer tegen een stilstaand object zijn aangereden. De eerste sportmiljardair sprak zondag op zijn website al van ongefundeerde en ziekelijke verhalen. Hij roemde juist het optreden van zijn echtgenote, die met een golfclub de achterruit van zijn Cadillac had ingeslagen om hem uit de auto te kunnen trekken. Hij was op dat moment half bewusteloos en bloedde uit diverse snijwonden in zijn gezicht.

De vermeende minnares van Woods ontkende gisteren in alle toonaarden 'iets' met de superster te hebben (gehad). "Het is het meest belachelijke verhaal dat ik ooit heb gehoord. Het is alsof ik commentaar moet geven op buitenaardse wezens hier op aarde. Tiger en ik zijn geen vrienden."

Rachel Uchitel gaf wel toe dat ze Woods twee keer had ontmoet. Ook bekende ze dat ze vorige maand 'toevallig' in Australië was, rond dezelfde tijd dat de 33-jarige Amerikaan daar voor veel geld een toernooi speelde. "Maar ik heb hem daar echt niet gezien. Ik was in Australië met vriendinnen. Ik weet wie die geruchten over Tiger en mij de wereld in heeft geholpen. Zij is een junk en een duurbetaalde hoer."

Woods heeft op zijn website inmiddels alle schuld op zich genomen voor de "beschamende" dubbele crash bij zijn woning. Hij is niet verplicht om nog een keer met de politie te praten. Voorlopig lopen alle contacten met de autoriteiten via zijn advocaat.

Een reconstructie van het ongeluk is inmiddels uitgelekt. Check hem hier!