Eva Mendes spreekt gruwelijk filmpje in

Model en actrice Eva Mendes is nog steeds tegen bont, maar in tegenstelling tot twee jaar geleden gaat ze in haar nieuwe campagne niet uit de kleren.

Mendes leent deze keer haar stem aan een filmpje met in het geheim opgenomen beelden waarin dieren op een gruwelijke manier van hun vacht worden ontdaan. Dat zei de Amerikaanse gisteren in een gesprek met televisiezender CNN.

Mendes ging naakt in haar vorige anti-bontcampagne voor dierenrechtenorganisatie PETA, met als boodschap dat ze liever bloot loopt dan bont draagt. Deze keer krijgt de kijker iets onplezierigers voorgeschoteld. Ze vertelt over het filmpje met undercoverbeelden: "De dieren worden doodgeslagen, levend gevild en hun kelen worden doorgesneden terwijl ze nog niet dood zijn. Sommige dieren worden anaal geëlektrocuteerd, zodat hun vacht niet beschadigd raakt."

Het drie minuten durende filmpje is zo schokkend dat de kans klein is dat het op televisie wordt vertoond. Mendes verwacht dat het filmpje zich op internet snel zal verspreiden.