Jongeren beschuldigen agent van moord

De motoragent die twee weken geleden een 41-jarige vrouw doodreed op een kruispunt in de Amsterdam-Zuid, wordt door jongeren uit die buurt beschuldigd van moord. Door de wijk heen zijn leuzen op muren gekalkt met ‘moordenaar’ en de naam van de agent.

Getuigen van het ongeluk verklaren dat de vrouw op het zebrapad liep toen ze werd aangereden. De motoragent zou door rood zijn gereden zonder zwaailicht en sirene. De agent raakte daarbij lichtgewond, de vrouw overleed later in het ziekenhuis.

In de buurt zijn jongeren het er niet mee eens dat de agent nog niet is opgepakt. ‘U heeft een moord op uw geweten’ staat er op een door jongeren geschreven pamflet dat vlakbij de plek des onheils is opgehangen. In het pamflet klagen de jongeren ook over het gedrag voor het ongeval. De jongeren beweren dat ze zomaar bekeuringen kregen en als daar iets van gezegd werd, beweerde de agent dat de rechtbank hem toch zou geloven.

Onder andere de Rijksrecherche doet op dit moment onderzoek naar het ongeval. De agent is niet geschorst, maar heeft zichzelf ziek gemeld.