Sony pusht Japan Studios voor meer blockbusters

Japan Studios van Sony heeft nog maar weinig impact gehad op de huidige generatie van de Playstation-console. De grootste hits tot nu toe komen uit Amerika en Europa. Titels zoals Uncharted, LittleBigPlanet, Ratchet & Clank, Resistance, God of War en WipeOut komen allemaal van verschillende studios van SCEE en SCEA. Wat heeft de Japanse studio tot nu toe wel opgeleverd? Siren, Trash Panic en the Eye of Judgement. Vermeldingswaardige spellen misschien, maar geen van allen echte blockbusters.

De grote baas van Sony´s wereldwijde studios Shuhei Yoshida heeft aan Gamasutra het volgende uitgelegd: "De focus voor Japan Studios lag op de PSP, wat geresulteerd heeft in een succes in Japan. De ingeslagen weg echter is volledig tegenovergesteld met die van de Europese en Amerikaanse teams die hun focus op de Playstation 3 hadden gelegd en er nu de vruchten van plukken.

Maar de komende jaren zal heel anders gaan worden voor de Japanse ontwikkelaars van Sony, want de Last Guardian en Gran Turismo 5 komen van enkele andere studios van Sony in Japan. De druk op de overige developers is hoog om dit voorbeeld te gaan volgen."

"We are now re-energizing teams and coming up with new ideas for PS3 development.We'll be able to show fruits of this work sometime next year.", aldus Yoshida.