Casa Rosso: bureau Bibob functioneert niet

Niet de gemeente Amsterdam, maar het landelijk bureau Bibob is uiteindelijk schuldig aan de lange periode van onzekerheid waarin Jan Otten, de eigenaar van het Amsterdamse sekstheater Casa Rosso, heeft verkeerd.

Dat zei zijn advocaat, Rob IJsendijk, vandaag tijdens een persconferentie nadat een dag eerder bekend werd dat de gemeente alsnog de vergunningen voor de vijf seksbedrijven van de ondernemer verleent.

IJsendijk wil binnenkort samen met zijn cliënt met de verantwoordelijke Tweede Kamercommissie om tafel om volgens hem het 'disfunctioneren' van het bureau aan de kaak te stellen. Ook buigt hij zich over een eventuele schadevergoeding.

Begin 2008 bleek dat de gemeente Amsterdam het voornemen had de exploitatievergunningen van onder meer Casa Rosso en de Bananenbar in te trekken na een advies van het bureau Bibob. Die oordeelde dat er een verband was tussen de ondernemer en de malafide seksbaas Charles Geerts en vreesde er daardoor voor dat de licenties zouden kunnen worden gebruikt voor criminele activiteiten.

Casa Rosso: bureau Bibob functioneert niet  (foto: ANP)